Bengtsforshus AB:s officiella hemsida. Naturnära och centrala lägenheter på sex olika orter.

​SÖKA BOENDE

Söka boende

För att söka bostad behöver du först registrera dig hos oss. Därefter får du en personlig kod via e-post eller brev. Koden behöver du för att logga in och göra din ansökan i vårt webbaserade uthyrningssystem som du kommer åt via vår hemsida eller vår app.

I uthyrningssystemet registrerar du önskemål om typ av lägenhet och område. Din intresseanmälan registreras automatiskt i systemet efter ansökningsdatum.

Det är viktigt att du håller dina kontaktuppgifter uppdaterade i systemet för att vi ska kunna kontakta dig angående lediga lägenheter.

Om du inte har tillgång till internet kan vi naturligtvis hjälpa dig att söka bostad.

Stå i bostadskö

För att få stå i vår bostadskö gäller följande:

  • Du ska kunna ställa dig i kö från 16 års ålder med automatisk spärr tills du fyller 18 år.
  • Du får inte ha oreglerade hyresskulder eller andra betalningsanmärkningar. Kreditupplysning tas för att kontrollera eventuella anmärkningar eller skulder hos kronofogden.
  • Du ska ha en ekonomisk situation som gör att du, enligt vår bedömning, rimligen kan klara av att betala hyran för den sökta lägenheten. Som inkomst räknas: lön, pension, föräldraersättning, sjukersättning, A-kassa eller studielån i minst sex månader framåt i tiden från och med inflyttning. Du får också räkna med barnbidrag, bostadsbidrag samt inackorderingstillägg.
  • Du ska ha goda referenser från eventuell tidigare hyresvärd.

Även när du flyttar inom Bengtsforshus ska du ha skött dina hyresbetalningar och inte ha några anmärkningar som hyresgäst.

Behåll din plats i kön

För att behålla din plats i vår bostadskö behöver du logga in i på Mina sidor eller i vår app en gång per år. Du kommer att få en påminnelse om att logga in till den e-postadress som är registrerad på ditt konto. Om du inte har någon e-postadress får du en påminnelse via brev. Om du låter bli att logga in kommer du att tas bort ur kön.

Anledningen till inloggningskravet är dels att vi vill ha en uppdaterad kö, dels säger dataskyddsförordningen att vi inte får spara personuppgifter längre än nödvändigt.

Förtur

Det finns två grupper av sökande som kan få förtur; student- och arbetsmarknadsförtur.

Studentförtur innebär att du får förtur om du blivit antagen till studier vid Strömkullegymnasiet eller vid Stenebyskolan.

Arbetsmarknadsförtur kräver att du ska flytta till Bengtsfors kommun för att du fått jobb här. Du blir erbjuden lägenhet där det för tillfället finns lediga. Du har inte möjlighet att ställa krav på boende i ett särskilt område.

Erbjudande om lägenhet

Lediga lägenheter publiceras på vår webb och erbjudanden skickas automatiskt till dig som har matchande önskemål.

Vi erbjuder lediga lägenheter till max fem personer samtidigt. Du har då möjlighet att tacka ja eller nej. Om du inte svarar på tre erbjudanden sätts en spärr i systemet. Bland de som tackar ja till erbjudandet tilldelas lägenheten en av de sökande med hänsyn taget till registrerad köpoäng samt individuell kundbedömning. Du samlar en poäng per dag från den dagen du registrerar dig som sökande.

Flytta in

Du får tillgång till dina nycklar efter att första hyran är betald och är Bengtsforshus tillhanda. Till varje lägenhet finns minst tre stycken nycklar. Hämta dina nycklar hos din bovärd. Ta med legitimation och kvitto som visar att första hyran är betald.

Relaterad information

Bengtsforshus uthyrningspolicyPDF (pdf, 53.2 kB)

Denna sida uppdaterades 2018-06-19

Sidan publicerad av: Anna Sandström

Dela
 Skriv ut

Kontakta oss

KUNDTJÄNST OCH ADMINISTRATION
Måndag-fredag: 10.00-12.00, 13.00-14.30
0531-52 68 60, 52 68 61
bengtsforshus@bengtsfors.se

FASTIGHETSTEKNIKER
Måndag-fredag: 7.00-16.00
Bengtsfors/Gustavsfors: 0531-52 69 03
Billingsfors/Skåpafors/Bäckefors: 0531-52 69 01
Dals Långed: 0531-52 69 02

JOURTELEFON
Kväll och helg vid akuta fel: 0709-83 28 66
Störningsjour och dörröppning vid förlust av nyckel:
010-470 53 00 (Securitas)

BESÖKS- OCH POSTADRESS
Källebergsgatan 1
666 30 Bengtsfors


Bengtsforshus AB

Bengtsforshus AB är det kommunala bostadsbolaget i Bengtsfors kommun och ett av Sveriges SABO-företag. SABO är bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala bostadsbolag över hela landet.

Bengtsforshus förvaltar cirka 850 lägenheter på sex orter.